Вагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання; партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого ко

92

кабачок аполлон тіньовитривалий і холодостійкийВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкикавілі витончені і ніжніВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкибілий лебідь ранньостиглий, смачний і лежкийВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкибілогір-холодостійкий і стійкий до хворобВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкигібрид партенон високоврожайний і стійкий до негоди

В’єтнамський кабачок

В’єтнамський кабачок, індійський огірок або лагенарія довгоплідна ліановидна рослина сімейства гарбузових. Лагенарія теплолюбна, пізно дозріває. Вона зацвітає через 1,5 місяці після перших сходів: спочатку з’являються чоловічі, а потім жіночі квітки. Після запліднення (запилюється комахами) через 45-60 днів з’являються перші плоди. Довгі батоги-ліани можуть досягати більше 15 метрів, плоди лагенарії теж не короткі, за описом досягають двох метрів. Молоді кабачки вживають у міру зростання, зрізуючи ділянку потрібної довжини. Частина, що залишилася продовжує рости далі, покривши місце зрізу загоює плівкою. Шкірка лагенарії в зрілому стані потовщується, а тому в їжу вживають тільки м’якоть. Смакові характеристики за відгуками городників вельми слабкі. Серед лагенарій є рослини, що дають плоди химерної форми: пальцеподібні, змієподібні, пляшкові. Пляшкові плоди після дозрівання і обробки в деяких країнах використовуються як посуд або в декоративних цілях.

Химерні форми в’єтнамського кабачка

Вагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкилагенарія гусак в яблукахВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкилагенарія змієподібна відростає після зрізуВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкив’єтнамський кабачок з плодами пляшкової формиВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкилагенарія як предмет мистецтва

Кабачки голландської селекції

Здорова спина без лікарів і ліків
Безкоштовний онлайн майстер-клас, де ви дізнаєтеся, як в домашніх умовах позбутися від болю в попереку.
Брати участь!
Вагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачки
1. Заслужену популярність серед наших городників зберігають кабачки голландської селекції. До незаперечних переваг голландських гібридів відноситься їх скоростиглість, продуктивність, стійкість до основних хвороб гарбузових культур, прекрасна схожість насіння. Відмінність від вітчизняних сортів в тому, що зарубіжні гібриди, як правило, не лежкі. Від них не можна отримати насіння.

Кращі з голландських гібридів:

  • іскандер-високоврожайний, може давати до 17 кг з куща. Компактного кущіння, ранньостиглий (45-50 днів). Іскандер відрізняє стійкість до борошнистої роси і антракозу. Плоди невеликі, 25 см, середня вага 550 г, мають хороший смак;
  • мері голд кущовий гібрид, ранньостиглий (40 днів), плодоносить до заморозків. Рослина стійка до вірусних і бактеріальних хвороб кабачка. Плоди оранжевого кольору досягають 22 см, тонкошкірі, мають приємний смак;
  • блек б’юті — середніх термінів дозрівання (50-60 днів). Кущ потужний, урожайний. Розмір плодів до 20 см, вага 700-1000 г.шкірка темно-зелена, тонка. М’якоть кабачків щільна, світла, смачна;
  • амбассадор-гібрид середньораннього терміну дозрівання (50 днів), урожайний, кущовий. Довжина плодів 14-17 см, шкірка темна, м’якоть відмінного смаку. Амбасадор добре зберігається.

Згадані раніше кавілі і партенон також відносяться до кабачків голландської селекції.

Кабачки голландські

Вагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкикабачок іскандер високоврожайний, ранньостиглий, стійкийВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкикабачок мері голд плодоносить до заморозківВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкиблек б’юті темний кабачок зі смачною м’якоттюВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкикабачок амбассадор добре зберігається

Дрібні сорти кабачків

У кабачків немає чіткого поділу по довжині плодів, як у огірків. Для того щоб зібрати дрібні кабачки, потрібно брати молоді зав’язі будь-яких кабачків або сортів з невеликими плодами, наприклад:

  • якір
  • зебра
  • золотинка
  • шпак
  • чаклун
  • кавілі.

Останнім часом завдяки старанням селекціонерів з’явилося багато оригінальних гібридів. Кабачок ніжний зефір не пристосований для зберігання, його плоди збирають молодими, щоб оцінити неповторну ніжність м’якоті, в тому числі і в сирому вигляді. Ці кабачки здатні радувати око і смак справжніх цінителів. З кабачків, рекомендованих застосовувати дрібними, варті уваги кулясті. Багато городників помітили появу на ринку сортів:

  • м’ячик-кабачок середньоранній (50-55 днів), утворює компактний кущ. Рослина холодостійка, помірно стійка до захворювання. Плоди доходять до 2 кг, але краще збирати молодими, оптимальна вага — до 300 грамів. Кабачки володіють прекрасним смаком самі по собі, але їх форма підказує, що створений був сорт переважно для фарширування;
  • колобок — при достатньому освітленні утворює компактний кущ, ранньостиглий (45 днів), стійкий до основних захворювань гарбузових. Плоди рекомендується збирати у фазі молочної стиглості, вагою до 500 грамів. Застосовується в кулінарії для фарширування і запікання, через ніжну шкіру можна вживати сирими;
  • de nice-ранньостиглий голландський гібрид (40-45 днів). Утворює компактний кущ. При інтенсивному зборі врожаю краще плодоносить. Плоди з ніжною світло-зеленою шкіркою збирають при діаметрі 15 см, фарширують і запікають. М’якоть їх виключно ніжна.

Круглі сорти, звичайно, не вичерпуються представленими. Цей список тільки дає уявлення про існування і таких цікавих форм кабачків.

Оригінальні дрібні кабачки

Вагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкикабачки ніжний зефір оригінальні і смачніВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкикабачки м’ячик гарні для фаршируванняВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкицей колобок можна запікатиВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкигібрид de nice швидше дозріває, якщо частіше збирати

Особливості видів кабачків для різних регіонів росії, а також для україни і білорусії

Кліматичні особливості регіонів росії істотно відрізняються. Тому кабачки вибирають виходячи з умов їх вирощування.

Підмосков’ї

У підмосков’ї і середній смузі росії літо досить тривале і спекотне. Активно культивуються і популярні серед городників сорти:

  • грибовський 37
  • зебра
  • цукеша
  • іскандер
  • партенон
  • кавілі
  • м’ячик
  • колобок
  • золотинка

Урал

Клімат уралу континентальний. Літо тут різної тривалості: в північних регіонах всього півтора місяці, на півдні уралу до чотирьох з половиною місяців. Характерні температурні коливання протягом дня. Практично всі кабачки, вирощувані в підмосков’ї, можна виростити і на уралі. При виборі сорту орієнтуються на скоростиглі. Для прискорення отримання врожаю досвідчені городники застосовують розсадний спосіб посадки кабачків. До найбільш поширених сортів відносять ролик і грибовские 37 через їх невибагливості і стійкості до похолодання і хвороб.

Сибір

Коротке холодне дощове сибірське літо не стало перешкодою для вирощування кабачка. Просто робота селекціонерів попрямувала в бік виведення сортів, стійких до хвороб і температурних коливань, надранніх і тіньовитривалих.

Кращі сорти для сибіру:

  • білоплідний
  • білий ведмідь
  • грибовські 37
  • ролик
  • фараон
  • якір.

Крім грибовских, всі інші сорти тут кущові.

Страви набувають оригінальний зовнішній вигляд;

  • равіоло, утворює плетистий кущ. Плоди дозрівають через 4 місяці після перших сходів, округлі, вагою до 1 кілограма. Всього за сезон буває не більше шести-семи штук на кущ. М’якоть равіоло при зберіганні теж розпадається на волокна, зберігаючи при цьому відмінний смак і вітамінність.
  • Пізні сорти кабачків для україни

    Вагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкигоріховий живить вітамінами взимкуВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкикабачки тіволі радують формою і вмістомВагою до 1000 г.кабачки білогор споживаються в будь — якому вигляді, придатні для зберігання;
партенон-високоврожайний, середньоранній (від перших сходів до дозрівання плодів проходить 50 днів). Стійкий до хвороб, добре переносить і дощову, і жарку погоду. Плоди середніх розмірів, темно-зеленого кольору, з вираженим приємним смаком, вживаються в кулінарії і заготовках. Не зберігається.
На відміну від самозапильних сортів, партенокарпіки не утворюють насіння, що робить мякоть цих кабачків особливо ніжною.
Партенокарпічні кабачкиравіоло-кабачок з оригінальною м’якоттю

    Особливості кабачків для білорусії

    Клімат в білорусії також помірно континентальний, вегетаційний сезон триває від 180 днів на півночі до 208 днів на півдні. У цих умовах вирощують будь-які сорти кабачків від ранніх і надранніх, з терміном дозрівання 36-49 днів до середніх і пізніх, дозрівають через 60 і більше днів після посадки. До популярних сортів кабачків в білорусії відносять:

    • аполлон
    • аеронавт
    • білогір
    • білий
    • зебра
    • золотинка
    • іскандер
    • кавілі
    • маша
    • фараон
    • якір.

    Безумовно, і в білорусії зберігає лідерство перевірений сорт грибовський 37.