Цвітіння.обприскування дерев препаратом інта-вир. Шкідливі комахи на фото

12

навесні, коли теплішає, а рослини рушають в зростання, попелиця починає посилено розмножуватися, харчуючись соками молодої зеленіЦвітіння.обприскування дерев препаратом інта-вир. Шкідливі комахи на фотовтрати врожаю від сливової плодожерки досягають 40-60%Цвітіння.обприскування дерев препаратом інта-вир. Шкідливі комахи на фотогусениці глоду зимують в гніздах з пошкоджених листя, скріплених павутинками

Збір і зберігання врожаю

Дерева починають плодоносити на 3-4 рік після посадки. Сорт високопродуктивний-урожай з одного п’ятирічного дерева становить 20-30 кг.більш дорослі дерева можуть приносити до 60 кг плодів.

Абрикоси сорту графиня знімають в середині серпня. Збір врожаю проводять в кілька етапів, так як дозрівання плодів не одночасне. Абрикоси збирають вручну в пластикову або дерев’яну тару.

Цвітіння.обприскування дерев препаратом інта-вир. Шкідливі комахи на фото

Якщо літо спекотне і сухе, плоди графині чисті, красиві, масою 20-25 г

Плоди графині відрізняються хорошою лежкістю. Для тривалого зберігання абрикоси збирають злегка недостиглими. Кожен плід обертають папером і укладають в ящик в кілька шарів. Можна використовувати ящики з осередками. У такій тарі вони довше зберігаються і відмінно переносять транспортування на далекі відстані, не втрачаючи зовнішню привабливість.

Плоди зберігають свіжість протягом 15-20 днів при температурі зберігання +10 ос. При температурі 0 градусів і вологості 90-95% свіжі абрикоси зберігаються 1-2 місяці. Також плоди можна зберігати в замороженому вигляді або у вигляді сухофруктів. В цьому випадку абрикоси витримують зберігання до 6-8 місяців.

Графиня-десертний сорт. Абрикоси вживають у свіжому вигляді, використовують для приготування сезонних заготовок. Особливо смачними виходять компот, джем і варення. Плоди також використовують для приготування мармеладу і конфітюру, наповнювачів десертів, начинки для кондитерських виробів і здобної випічки.