Редис селеста f1-кращий з сортів для вирощування присадибних ділянках і в теплицях

87

Редис селеста f1-гібрид голландської селекції, середньораннього терміну дозрівання, невибагливий у догляді і дуже врожайний. Тому саме цей сорт воліють не тільки дачники і городники-любителі, а й фермери, що займаються вирощуванням ранньої пучкової продукції. Але чи є у нього конкуренти?

Селеста f1-особливості сорту

Якщо ви хочете отримати надранню продукцію для вживання або реалізації на ринку, то кращий сорт редису для цієї мети – селеста. Голландські селекціонери подбали про те, щоб вивести гібрид, який поряд з раннім терміном дозрівання буде відрізнятися великою врожайністю, прекрасними смаковими якостями і невибагливістю у догляді, а також красивим товарним виглядом і транспортабельністю.

Цей сорт вже апробований нашими фермерами і городниками і заслужив велику популярність.

відео про редис

Він відрізняється рядом переваг перед іншими:

  1. швидке зростання і дружне дозрівання плодів за 20-25 дн. Від моменту сходів.
  2. відмінно росте і плодоносить в парниках і тепличних умовах, а також на грядках у відкритому грунті.
  3. не вимагає додаткового освітлення, короткого світлового дня рано навесні і восени теж цілком достатньо.
  4. надзвичайно стійкий до стрілкування, не дає цветушности, практично не уражається хворобами.
  5. селеста показує високий результат по врожаю (від 3 до 3, 5 кг з метра квадратного). Відмінні товарні якості:, плід до 5 см в діаметрі. Кулястої форми, насичено-червоного кольору і масою від 25 до 30 г, має слабо-гострий приємний смак, білу, соковиту м’якоть, рівномірно забарвлену, рівну, блискучу шкірку. Довго зберігається і не втрачає товарних якостей, прекрасно транспортується.

Редиска добре плодоносить на легких супіщаних пухких грунтах, кислотність 6,5-6,8 ph, передпосівне внесення комплексних добрив p-k-mg-b (кг / га) 20-100-30-0, 2, а також помірний полив. Погано переносить засолені грунти, посуху і надмірне зволоження.

Редис селеста f1-кращий з сортів для вирощування присадибних ділянках і в теплицях

Хорошими сусідами стануть квасоля, настурція, крес-салат

Кращі сорти редису для всесезонного вирощування на присадибних ділянках

Багато городників вирощують редис протягом усього сезону. З цією метою вони підбирають сорти з різними характеристиками, термінами дозрівання, а також застосовують повторні посіви.

Чи знаєте ви, що редис не можна сіяти після хрестоцвітних: капусти, ріпи, брукви. Чи не підходять в якості попередника всі види буряка. Інакше редиска буде пригнічена хворобами і недоліком поживних речовин в грунті. Добрими сусідами стануть квасоля, настурція, крес-салат.

Надранні і ранні

Редис дека – тепличний надранній вітчизняний сорт, час формування коренеплоду займає від двох до трьох тижнів. Для підвищення врожайності переважно вирощувати в теплицях. Маса коренеплоду невелика: від 11 до 13 г.урожай до 3,8 кг/м2. Плоди зовні гладкі, тупокінцеві, колір шкірки яскраво-червоний сорт невибагливий. М’якоть однорідна, практично не гірка.

Редис дієго-популярний серед городників голландський сорт раннього терміну плодоношення. Прекрасно почуває себе теплицях і на відкритих грядках. Дозріває рано, за 20 — 30 днів. Відрізняється великими за розміром коренеплодами (40-70 г). Внутрішня частина соковита, не гірка. Урожайність середня, до 2,9 кг/м2. Сорт невибагливий, високопродуктивний.

Редис селеста f1-кращий з сортів для вирощування присадибних ділянках і в теплицях

Редис дека-тепличний надранній вітчизняний сорт, час формування коренеплоду займає від двох до трьох тижнів

Здорова спина без лікарів і ліків
Безкоштовний онлайн майстер-клас, де ви дізнаєтеся, як в домашніх умовах позбутися від болю в попереку.
Брати участь!
Редис селеста f1-кращий з сортів для вирощування присадибних ділянках і в теплицях

Редис дабел – надранній (18-20 дневка), великоплідний. Плоди формує круглої форми, витримують перестоювання і при цьому не утворюють пустот. Бадилля невелика, сорт стійкий до холоду, не йде в стрілку і прекрасно переносить загущені посіви.

Французький сніданок-старий, але улюблений городниками, ранній сорт для незахищеного грунту. Час дозрівання від 20 до 24 днів. Привертає зовнішнім виглядом: пальчикові подовжені плоди рожевого кольору, кінчик білий, відмінний смак. Маса досягає 20 г.врожайність при хороших умовах до 3,5 кг/м2. У спеку йде в стрілку.

Чемпіон-ранньостиглий сорт як для незахищеного грунту, так і для тепличного вирощування. Час дозрівання від 20 до 30 днів. Маса коренеплоду до 25 г.круглої рівної форми темно-червоного кольору. М’якоть соковита, біла. Смак відмінний. Урожай до 3,9 кг / м2.

Глорієт-рання редиска для незахищеного грунту. Час формування коренеплоду-до трьох тижнів. Маса овоча від 20 до 30 г.круглої форми, червоний. Серцевина біла, соковита, не сильно гостра. Урожай до 2,8 кг / м2.

16 днів – ультраскоростиглий сорт для незахищеного грунту і теплиць. Час формування плоду до 16 днів. Маса зрілого коренеплоду від 15 до 25 г.поверхня темно червона. Серцевина білого кольору, хрустка. Форма куляста. Урожай доходитдо 2,6 кг/м2.

Редис селеста f1-кращий з сортів для вирощування присадибних ділянках і в теплицях

Редис-овоч невибагливий, але варто запам’ятати, що він любить вологість і тепло

Рубін-ранній сорт для вирощування, як в теплицях, так і в незахищеному грунті. Маса овоча до 30 г.редис овальної форми червоного кольору з білою і соковитою серцевиною. Урожай до 3,5 кг / м2. Кармен-ранній сорт редиски для незахищеного грунту. Час дозрівання від 20 до 23 днів. Маса овоча до 20 г.урожай до 2,2 кг/м2. Колір редису червоний, серцевина біла. На смак не дуже гірка. Вид стійкий до цветушности і стеблування.

Сорти середнього і пізнього термінів

Редис спека – тепличний середньостиглий сорт, час дозрівання від 20 до 40 днів. Плоди червоні, круглі, масою від 12 до 15 г.погано переносить спеку і посуху. Чи не гіркий, соковитий, білий. Урожай до 3кг / м2.

Редис сора голландської селекції не реагує на надлишок освітлення при тривалому світловому дні, коли інші сорти йдуть в стрілку і втрачають товарність і смакові показники. Цей сорт редису вважається кращим для літнього періоду. Але його з успіхом можна вирощувати і як культуру для отримання раннього врожаю навесні. Не боїться спеки, формує невелику розетку листя, плоди темно-червоні, круглі, з однорідною, соковитою м’якоттю, маса досягає 25 грамів.

Червоний велетень-великоплідний сорт середнього терміну плодоношення. Циліндричні плоди досягають 50-90 г. Редис має шкірку червоного кольору. Серцевина біла, однорідна, соковита. Висока, до 3,3 кг/м2, врожайність.

Білий-пізньостиглий сорт гігантського редису. Вирощується у відкритому грунті, час дозрівання тривалий, від 30 до 45 днів. Не йде в стрілку. Маса плоду просто вражаюча, може досягати 350 г.плоди округлі, соковиті, м’якоть практично не гірка. Урожай до 4,6 кг / м2 . Довго зберігається.

відео про вирощування редису

Ребел-середньостиглий вид для незахищеного грунту. Час дозрівання від 25 до 35 днів. Маса овоча від 10 до 20 г.круглий, червоно-білий. М’якоть хрустка, соковита. Смак і запах різкий. Урожай до 3,3 кг/м.сіяти редис можна з ранньої весни до осені, таким чином, отримуючи кілька врожаїв за сезон.