«мандаринки «з куркою, сиром і часником — закуска яка не залишиться без уваги

1

Сирно-куряча закуска» мандаринки» — прекрасний спосіб підняти настрій гостям. Якщо акуратно приготувати частування, відрізнити його від справжніх фруктів буде вкрай складно. Зазвичай це викликає масу позитивних емоцій у всіх, хто спробує незвичайну закуску. Зверху «мандарини» покриває тонкий шар вареної моркви, а всередині ховається пікантна начинка з сиром, птицею, яйцями і часником.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 250-280 г.;
  • морква-1 шт.;
  • зубок часнику – 1 шт.;
  • сир – 130-150 г;
  • яйця варені – 3 шт.;
  • майонез або інший соус;
  • кріп для прикраси.

Приготування закуски » мандаринки»

1. Куряче філе, яйця і морква заздалегідь варяться до готовності. Повністю остуджуються. Сир використовується будь-який твердий або напівтвердий. Кількість часнику допускається за смаком. Майонез можна замінювати будь-якими іншими соусами.

2. Остигнуло куряче філе максимально дрібно нарізається. Можна використовувати тут звичайний ніж, тертку або відповідну насадку блендера.

3. Сир дрібно треться.

4. Заздалегідь зварені до твердої середини яйця чистяться і обробляються великої або середньої теркою.

5. Соус за смаком підсолюється, до нього додається тертий або пропущений через прес часник.

6. Сирна, яєчна стружка і подрібнена курка з’єднуються в загальному посуді.

7. До основних інгредієнтів страви відправляється соус з часником.

8. Інгредієнти ретельно перемішуються. На цьому етапі варто їх спробувати, при необхідності досолити або відрегулювати кількість часнику.

9. Варена морква чиститься і дрібно треться.

10. Обидві основні маси (курячо-сирна і морквяна) розташовуються поруч, щоб було зручно формувати закуску.

11. На долоні формуються кульки розміром приблизно з невеликий мандарин з суміші птиці, сиру, яєць і майонезу.

12. Зверху заготовки поступово по всій площі покриваються тертою морквою.

13. Повинен вийти акуратний кульку, що нагадує справжній мандарин.

14. Доповнити кожен можна як реальними залишками гілок від мандаринів, так і свіжою петрушкою.

15. Готова закуска викладається на тарілку, покриту салатним листям.

Допускається вибирати і інші способи подачі, але важливо, щоб отримані апетитні «мандарини» не вкладалися один на одного. Інакше вони швидко втратять свою акуратну форму.

Подавати закуску до столу можна відразу ж. Деякі господині, щоб гості не плутали блюдо з реальними фруктами, надрізають посередині по одній «мандаринці» на тарілці.